Szülni és születni életesemény

Szülővé születünk..

Szülővé születünk..

Várandós beszélgetések a HelloAnyu!-ban nyáron is!

2015. július 17. - Szülővé születünk

Gyertek nyáron is a HelloAnyu!-ba!

 

Folytatódnak a Várandós Beszélgetések, július 21-én 17 órától szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen beszélgetne kötetlenül, elfogadó légkörben a várandóssága aktuális történéseiről, vagy szívesen tenne fel kérdéseket.

A beszélgetéseket Sárdi Annamária és Keszler Viki moderálják.

Hogy mit kell tudni rólunk?

 

Sárdi Annamária, szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla

Fontosnak tartom a szülésre való felkészítést és felkészülést, mert még jól emlékszem arra az időszakra, amikor első gyermekemet várva nehezen tudtam szelektálni a sokszor egymásnak ellentmondó információk között, mások szubjektív elmeséléseiből alkottam képet a szülésről, és sejtésem sem volt arról, hogy a szülést követően mi minden vár még ránk. 
Dúlaként sokat tanultam és tapasztaltam ahhoz, hogy hiteles információkkal lássam el a felkészítésre érkezőket, mert hiszem, hogy a családok döntéshelyzetben vannak, van választásuk és ehhez tisztában kell lenniük a lehetőségeikkel. Hasonlóan fontos számomra annak hangsúlyozása, hogy a várandósság, a szülés és megszületés, valamint a családdá születés időszaka kitüntetett életesemény és hosszútávú jelentősége van annak, hogyan éljük meg.

Keszler Viki dúla, szülésfelkészítő 

A saját élményeim alapján várandósnak lenni, szülni, kicsi babákkal és nagyobb gyerekekkel együtt lenni jó dolog, az erre való készülés pedig izgalmas és önbizalom növelő. Dúlaként avval szembesültem, hogy ezt nem mindenki így éli meg, sokak számára a szülés körüli időszak az aggódásról, tehetetlenségről, kényszerekről, nehéz érzésekről szól. Folyamatos kérdés számomra, hogy miért ilyen ellentmondóak a vélemények, tapasztalatok anyává, apává válás ügyben.
Azt már tudom, hogy ez egy sok tényezős történet, ami részben kiszámíthatatlan, és nincsenek tuti megoldások, siker receptek. A külső elvárások, a negatív minták, a rémtörténetek, az információ dömping, az ellentmondások, az ismeretlen közeg, az egészségügy rendszere, az időhiány, a sok vélt teendő, a testi, lelki változások mind rögösebbé tehetik ezt az utat. A dúlai tapasztalataim abban erősítettek meg, hogy a problémák gyökere valahol a felkészítés, az információhoz jutás lehetőségének hiánya.
A szülésfelkészítő képzést is azért végeztem el, mert hiszem, hogy a megfelelő, naprakész, személyre szabott és valós információk birtokában, támogató, elfogadó és félelem keltés mentes közegben sokat tehetek azért, hogy nagyobb örömben és magabiztosabban élhessük meg a családdá válást, vagy akár egy későbbi testvér érkezését.

Kulcs gondolataink pedig : 

  • Készítsétek elő! - hiszen ez az első közös szülinapotok, amely meghatározó élmény mindannyiótok számára.
  • A szülés és megszületés kitüntetett életesemény. Tégy meg mindent azért, hogy a sajátodnak érezd! Ami másnak bevált, nem biztos, hogy neked is megfelel.
  • Eligazodni nehéz, dönteni még nehezebb! - a pontos, korszerű és érthető információk azok, melyeknek birtokában könnyebb felkészülni, mérlegelni, tervezni.
  • Van választásod! - Tervezz és válassz saját igényeid, elvárásaid, kívánságaid szerint. Változtatni sosem késő! 
  • Az apák is a folyamat részesei és figyelmet érdemelnek.

Gyertek, beszélgessünk minderről!

A facebook eseményt itt találjátok: https://www.facebook.com/events/513854768770611/

Helyszín: HelloAnyu! (1077 Bp., Csányi u. 7.).

A részvétel ingyenes, adományaitokat szívesen fogadjuk. 

Kérjük jelezd előre, ha gyermekfelügyeletet is igényelnél! 

Amennyiben szeretnél részt venni programunkon, kérjük, jelentkezz be a szuloveszuletunk@gmail.com címen! Köszönjük!

Ha szívesen járnál, de az időpont nem megfelelő számodra, kérjük ezt is írd meg nekünk!
További infó: 
facebook.com/szuloveszuletunk 
http://szuloveszuletunk.blog.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloveszuletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr237629468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása