Szülni és születni életesemény

Szülővé születünk..

Szülővé születünk..

Apák napja

2015. június 15. - Szülővé születünk

Hallottatok már az Apák napjáról? Az ünnep hagyománya Amerikából ered, és Sonora Smart Dodd kezdeményezte az apja, a háborús veterán William Jackson Smart emlékére, aki egyedül nevelte fel hat gyermekét. Az Apák napjának eredetileg tervezett dátuma június 5., édesapja halálának évfordulója lett volna, de végül június harmadik vasárnapján, 1910. június 19-én tartották az első Apák napját. Azóta is június harmadik vasárnapján ünneplik az apákat.
A történelmi érdekességen túl, számunkra a legfontosabb, hogy :
- az apák is a folyamat részesei, így az ő kérdéseik, tapasztalataik, változásaik is figyelmet érdemelnek
- az apával való kapcsolat önmagában érték
- az apák is gyermeket várnak, csak rajtuk ez kevéssé látható
- a szülés az apává válás folyamatában is kitüntetett esemény, számukra is első találkozás, így a szülésnél jelen lévő apa, nem csak, mint az anyát támogató személy van ott, hanem ő is épp apává születik.
- mégis, a szülésnél jelen lenni sok apa számára úgy a legkomfortosabb, ha saját döntése is a jelenlét, ha tudja mire számíthat, és ha eszközöket kap ahhoz, hogy a párját jól támogassa. (Pédául csütörtök este a HelloAnyu!-ban, tőlünk : https://www.facebook.com/events/1628236310754933/ )
A sokat emlegetett első bőrkontaktus, az anya akadályoztatása esetén az apával is csodásan megtörténhet. Erről szól ez a bejátszás, amit Apák napi hangolódáshoz is ajánlunk. Aki közületek nem szeretne méhlepényt látni, az 3:45-nél állítsa le a lejátszást! https://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w
forrás: wikipedia, http://www.summernicolephoto.com/salt-lakeutah-county-birt…/

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloveszuletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr527546490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása