Szülni és születni életesemény

Szülővé születünk..

Szülővé születünk..

Bemutatkozunk - Viki

2015. március 23. - Szülővé születünk

Keszler Viki vagyok dúla, szülésfelkészítő csoportvezető.

A saját élményeim alapján várandósnak lenni, szülni, kicsi babákkal és nagyobb gyerekekkel együtt lenni jó dolog, az erre való készülés pedig izgalmas és önbizalom növelő. Dúlaként avval szembesültem, hogy ezt nem mindenki így éli meg, sokak számára a szülés körüli időszak az aggódásról, tehetetlenségről, kényszerekről, nehéz érzésekről szól. Folyamatos kérdés számomra, hogy miért ilyen ellentmondóak a vélemények, tapasztalatok anyává, apává válás ügyben.
Azt már tudom, hogy ez egy sok tényezős történet, ami részben kiszámíthatatlan, és nincsenek tuti megoldások, siker receptek. A külső elvárások, a negatív minták, a rémtörténetek, az információ dömping, az ellentmondások, az ismeretlen közeg, az egészségügy rendszere, az időhiány, a sok vélt teendő, a testi, lelki változások mind rögösebbé tehetik ezt az utat. A dúlai tapasztalataim abban erősítettek meg, hogy a problémák gyökere valahol a felkészítés, az információhoz jutás lehetőségének hiánya.
A szülésfelkészítő képzést is azért végeztem el, mert hiszem, hogy a megfelelő, naprakész, személyre szabott és valós információk birtokában, támogató, elfogadó és félelem keltés mentes közegben sokat tehetek azért, hogy nagyobb örömben és magabiztosabban élhessük meg a családdá válást, vagy akár egy későbbi testvér érkezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloveszuletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr497294823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása